Στο πλαίσιο των μαθημάτων του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και των Θρησκευτικών, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στην ιστορική πόλη της Ναυπάκτου, με στόχο τη γνωριμία με τον τόπο τους μέσα από την άμεση παρατήρηση και τη βιωματική μάθηση.
Η διαδρομή περιλάμβανε στάσεις σε κομβικά σημεία της πόλης. Ξεκινώντας τον περίπατό τους από την παραλία του Γριμπόβου, οι μικροί μας μαθητές και οι μικρές μας μαθήτριες έφτασαν στο Δημαρχείο, όπου συζήτησαν με τον Δήμαρχο της πόλης και ενημερώθηκαν για τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης, τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών.
Η επόμενη στάση ήταν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, έναν από τους σημαντικότερους ναούς της πόλης. Οι μαθητές άκουσαν λίγα λόγια για τον βίο του Αγίου από τον ιερέα της εκκλησίας και συζήτησαν μαζί του για τον ρόλο της πίστης στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων!
Έπειτα, κατευθύνθηκαν στο ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου, ένα από τα πιο γνωστά ιστορικά σημεία της πόλης, όπου έγινε αναφορά και στην περίφημη “Ναυμαχία της Ναυπάκτου”, όπου οι δυνάμεις της Ιεράς Συμμαχίας νίκησαν τον οθωμανικό στόλο. Η τοποθεσία και τα ενετικά τείχη εντυπωσίασαν τους μαθητές!
Ακολούθησε επίσκεψη στο πάρκο Θερβάντες, όπου βρίσκεται το άγαλμα του Ισπανού συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες, ο οποίος πολέμησε και τραυματίστηκε στη Ναυμαχία. Το πάρκο αποτέλεσε αφορμή για συζήτηση γύρω από την ευρωπαϊκή διάσταση της ιστορίας της πόλης.
Η περιήγηση ολοκληρώθηκε στην παραλία της Ψανής, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν λίγο χρόνο για ξεκούραση αλλά και για να ανταλλάξουν εντυπώσεις από τη διαδρομή!
Η εκδρομή προσέφερε, τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους, όχι μόνο γνώσεις και πληροφορίες αλλά και εμπειρίες, εικόνες και συναισθήματα που θα μείνουν αξέχαστα!











