Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου δεν είναι απλώς μια υπενθύμιση για την αξία της ανάγνωσης, είναι μια γιορτή φαντασίας, γνώσης και ονείρων. Σε κάθε σελίδα, ένα παιδί ταξιδεύει, ανακαλύπτει, ταυτίζεται, μεγαλώνει.
Όλη την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού μας μετέτρεψαν την αγάπη για το βιβλίο σε εμπειρία ζωής: με τη συμμετοχή στον μαραθώνιο φιλαναγνωσίας των εκδόσεων Μεταίχμιο, με δημιουργικές βιβλιοπαρουσιάσεις, με τη συμμετοχή στον διαγωνισμό δημιουργίας αφίσας των εκδόσεων Παπαδόπουλος, αφηγήσεις ιστοριών και δράσεις που έδωσαν στα παιδιά την ευκαιρία να εκφραστούν, να εμπνευστούν και να αγαπήσουν ακόμη περισσότερο το διάβασμα.
Στο σχολείο μας, το βιβλίο δεν είναι απλώς εργαλείο μάθησης. Είναι φίλος, έμπνευση και παράθυρο στον κόσμο. Καλλιεργούμε καθημερινά την αγάπη για την ανάγνωση, γιατί ξέρουμε πως τα παιδιά που διαβάζουν σήμερα, είναι οι σκεπτόμενοι και δημιουργικοί άνθρωποι του αύριο.











